АСБ Европейските правила са пречка пред амбициите на Русия за продължението на

...
АСБ
Европейските правила са пречка пред амбициите на Русия за продължението на
Коментари Харесай

АСБ: Кремъл губи битката за Турски поток у нас, затова стои зад пуча на Радев

 АСБ Европейските правила са спънка пред упоритостите на Русия за продължението на газопровода " Турски поток " у нас, по тази причина Москва организира бунт посредством проруски настроения Румен Радев. Такава позиция изрази Атлантическият съвет на България по отношение на продължаващите повече от месец митинги в страната.

" Днес рискът да не се осъществя плана " Турски поток " точно по съветския сюжет е главният претекст на Кремъл да провежда опит за бунт в България. Целта е освен събаряне на държавното управление на Бойко Борисов, само че преди всичко овладяване на цялата власт чрез проруския президент Румен Радев, пионка в геостратегическата шахматна тактика на Москва на Балканите.

Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично ръководство в интерес на геостратегическите ползи на Москва,при необуздано Народно заседание, съставлява много сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България. " - акцентират атлантиците в публична декларация.

Пълният текст на декларацията:

През последните месеци става все по-ясно, че газопроводът " Турски поток " през България във типа, в който е умислен, няма да се реализира. Не единствено, че в края на годината няма да бъде приключено строителството на частта му, наричана ту " уголемение на газопреносната мрежа на България ", ту газопровод " Балкански поток ", само че и когато в миналото бъде пуснат в употреба, Русия няма да може да разполага с повече от 50% от потенциала му, макар че е декларирала /договорила/ да употребява 90 %. Такива са разпоредбите в Европейския съюз. Европейската комисия няма да направи изключение от тях нито за София, нито за Москва. Освен това, глобите на Конгреса на Съединени американски щати върху газопровода " Турски поток " заплашват да прекратят напълно съветския план. Така дефинитивно ще се провалят проектите на Москва да употребява България, с цел да се заобиколи Украйна при преноса ѝ на природен газ за Южна и Централна Европа.

Както и да бъде наричана тази част на газопровода през България, на международните политически водачи е ясно, че това е " Турски поток " и че той не е стопански, а най-много геополитически план. Въпросът със строителството на " Турски поток " непроменяемо стои на вниманието на политическите водачи в Брюксел и Вашингтон, тъй като посредством него се основава действителна заплаха за нова военна експанзия на Русия против Украйна, а това е риск за мира в Европа и света като цяло. Това е геостратегически план, който е умислен да обезпечи преимущество на реваншистката политика на Кремъл в Европа. Нещо повече - Турски поток е средство, с помощта на което България ще бъде постоянно отворената съветска " врата на Балканите ". Москва по този начин преглежда страната ни и това директно беше казано от военачалник Решетников, на който Кремъл е сложил задачата да играе ролята на гросмайстор на българската политическа шахматна дъска, като български политици служат като негови пионки.

Днес рискът да не се осъществя плана " Турски поток " точно по съветския сюжет е главният претекст на Кремъл да провежда опит за бунт в България. Целта е освен събаряне на държавното управление на Бойко Борисов, само че на първо място преодоляване на цялата власт посредством проруския президент Румен Радев, пионка в геостратегическата шахматна тактика на Москва на Балканите.

Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично ръководство в интерес на геостратегическите ползи на Москва, при необуздано Народно заседание, съставлява доста сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България. Защото най-вероятно кремълският проект е едноличната власт на Румен Радев да продължи доста по-дълго от три месеца. Затова постоянно могат да се намерят малки врати в правото, изключително когато зад това стои Москва. Кремълските стратези от РИСИ, на който дълги години шеф бе разузнавачът военачалник Решетников, сигурно са пресметнали всички благоприятни условия за ръководство на България за близо или повече от година време, посредством назначено от Румен Радев служебно държавно управление. Това може да се случи освен заради допустимо неколкократно отсрочване на възможни предварителни избори поради пандемията от китайския вирус през есента и зимата, само че и заради възможна неспособност да се образува устойчиво парламентарно болшинство, което да избере постоянно държавно управление в идващото 45-то Народно заседание. Тогава би трябвало да се насрочат нови избори за 46-то Народно заседание. През цялото това време на власт ще бъде служебното държавно управление на Румен Радев. Така може да се стигне и до серия служебни държавни управления на Радев до края на мандата му през януари 2022 година, в това число и по време на президентските избори през есента на 2021 година

Само по този метод и единствено посредством такова служебно държавно управление може да бъде изпълнена задачата на Кремъл газопроводът " Турски поток " през България да се построи и експлоатира по първичния му сюжет.

Петата колона на Русия в България е подготвена да реализира тази цел с цената на всичко. Включително, в случай че е належащо, българското служебно държавно управление на Румен Радев да изиска да напусне НАТО и Европейски Съюз, 23 години откакто служебното държавно управление на президента Петър Стоянов изиска България да стане член.

Кремъл няма никакви морални спънки да хвърли България в цивилен спорове и безпорядък. И ще го направи, с цел да наложи ползите на империята си. За да бъде България постоянно отворената съветска врата на Балканите.

Това е повода през днешния ден в България да бъде мобилизирана цялата съветска пета колона. Проруски партии като Българска социалистическа партия, АБВ, Възраждане и сдружения като " Русофили ", " Нощни вълци ", Войски съюз " Васил Левски ", БНО " Шипка ", проруски организации на запасни офицери и сержанти и други формирования, се включиха интензивно в митингите. Замисълът е държавното управление в този момент да бъде свалено по същия метод както беше направено през февруари 2013 година, когато Кремъл на процедура смъкна първото държавно управление на Борисов поради закъснение на старта на строителството на газопровода " Южен поток ". Тогава отново се бързаше с провеждането на предварителни избори, макар че протестиращите упорстваха първо да се извърши смяна в изборните правила. И с цел да са сигурни в триумфа си тогава, прокремълските сили даже проведоха така наречен " Костинбродска спекулация " посредством Мая Манолова и прокуратурата. През 2013 година проруските сили в България инсталираха Орешарски за министър председател благодарение на " златния пръст " на Волен Сидеров. Това държавно управление се крепеше благодарение на проруската партия " Атака ". Особено дейни на митингите през февруари 2013 година бяха хора като Таско Ерменков, Еленко Божков, Румен Петков и други подкрепящи съветските планове " АЕЦ " Белене " и " Южен поток ". Същите лица и в този момент са задействани в най-висока степен.

Въпреки че Кремъл разполагаше с приятелско държавно управление, четирите тръби на " Южен поток " не минаха през страната ни. След еднодневното посещаване в България на американския сенатор Джон Маккейн и срещата на тримата сенатори с премиера, Орешарски замрази плана, а по-късно подаде оставка.

По този метод Путин бе заставен напълно да се откаже от плана в края на 2014 година Кремъл обаче не се е отказал да употребява България като входна врата към Балканите и към Европа. И ето през днешния ден - едната тръба на " Турски поток " е до границата на България.

На цена от 20 милиарда $ за слагане на четири тръби и голям брой компресорни станции от Сибир до съветския бряг на Черно море и още 7 милиарда, с цел да преминат единствено две тръби през Черно море, Кремъл е на крачка от осъществяването на проекта си. Макар и единствено с една тръба, само че с вярата да транзитира най-малко 14 милиарда куб. м. годишно през България.

Но за какво тогава не е удовлетворен Кремъл? Защо е решил непременно да има васално държавно управление в България?

Защото очевидно Борисов не можа да обезпечи " железобетонни " гаранции за преноса на съветския газ през България, както бе изискал от него съветският президент Владимир Путин при визитата на Борисов през 2018 година в Москва.

Ето по тази причина през днешния ден русофили, комунисти, ДС-ченгета и съветски сътрудници към този момент освен овладяха, само че и яхнаха другояче справедливите митинги на жителите, които в началото упорстваха за правова страна, господство на закона и ограничения против корупцията. Със сигурност, в случай че Москва бе удовлетворена от реализирането на плана " Турски поток " от държавното управление на Борисов, тя нямаше да се включи интензивно в опита за пуч на Румен Радев посредством своите български сътрудници и прислужници.

Всички преврати в България през последните 140 години са проведени и ръководени единствено от национални предатели - прислужници на Русия.

Ако въпреки всичко Кремъл успее да конфигурира следено от Радев служебно държавно управление, то най-вероятно тогава " Турски поток " ще бъде дефинитивно спрян с наложени тежки наказания на Съединени американски щати върху строителите и доставчиците на газопровода. Припомняме, че компресорите са произвеждане и доставка на американска компания. А без компресорни станции в земята има сложена единствено една тръба от няколкостотин километра от границите на България с Турция до границата със Сърбия. При наложени американски наказания, само че със служебно държавно управление на Радев, с цел да реализира замисъла си, евентуално Кремъл ще се опита да провокира раздор в връзките на България със Съединени американски щати и съдружниците от НАТО и Европейски Съюз. Тогава е допустимо да започва втория стадий от проекта - " България вън от НАТО и Европейски Съюз ". Така, както Сърбия е вън от НАТО и Европейски Съюз и както Русия се надява да се случи и с Унгария - все страни по трасето на " Турски поток " до Австрия. На митингите към този момент се чуват викания срещу военни бази на НАТО в България, срещу въвеждане на еврото. Иска се " немедленно " сформиране на служебно държавно управление на Румен Радев. Тези претенции са явен знак и предизвестие за цялото евроатлантическо гражданско общество какво се готви за България. Русия в никакъв случай не е мислила положителното на България. Днес хибридната й интервенция срещу страната ни навлиза в интензивна фаза. Целта е реализиране на точка на изкривяване, така наречен tipping point, с цел да бъде обезвреден евроатлантическият избор на България. Средството за това е инсталирането на служебно държавно управление на Румен Радев, определен с политическото инженерство на съветските секрети служби посредством намесата на военачалник Решетников и РИСИ в изборния ни развой през 2016 година Част от протестиращите, които са демократи и евроатлантически насочени хора са откровено уверени в идеята на позитивната смяна след оставка на държавното управление на Борисов и не подозират тази скрита опасност. Исканията им за смяна може да са обективни, само че те към този момент са подло използвани в пъкления проект на Кремъл за реализиране на tipping point посредством предизвикването на безпорядък, безвластие и налагането на длъжностен кабинет на Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР